IDEATHON

Fikirlerin Gerçekliğe Dönüştüğü Yer

Her yıl düzenlediğimiz İdeathon Etkinliği ile üniversite öğrencilerinin yaratıcı fikirlerini ortaya koymalarına ve projelerine hayat vermelerine imkan sağlıyoruz. Bu heyecan verici etkinlik kapsamında seçilen 50 üniversite öğrencisine, proje hazırlama ve fikir olgunlaştırma üzerine kapsamlı bir ön eğitim veriliyor.

Eğitimde kazanılan bilgi ve becerilerle donatılmış öğrenciler, 24-48 saatlik bir süre zarfında özgün ve yenilikçi projeler geliştiriyorlar. Fikirlerini jüriye sunan öğrenciler, sundukları projelerin özgünlüğü, uygulanabilirliği ve yaratıcılığı gibi kriterler göz önünde bulundurularak değerlendiriliyor.

Dereceye giren ekiplere yıl boyu mentörlük hizmeti sunularak projelerinin olgunlaştırılması ve geliştirilmesi destekleniyor. Bu süreçte mentorler, ekiplere proje yönetimi, sunum becerileri ve girişimcilik gibi konularda rehberlik ediyor.

Olgunlaşan projeler, TÜBİTAK, AB ve diğer ulusal ve uluslararası kurumlara projelendirilerek hayata geçirilme imkânı buluyor. Bu sayede, öğrencilerin fikirleri sadece birer hayalden öteye geçerek somut birer projeye dönüşüyor ve topluma fayda sağlıyor.

İdeathon Etkinliği, öğrencilerin: